Centre of Expertise Urban Vitality

  K. Koenders (Kick)

Docent-onderzoeker | projectleider onderzoekslijn 1
Kick Koenders ALO HvA
Telefoon:
+31634208759
Email:
k.koenders@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Kick Koenders is docent-onderzoeker binnen de Academie voor Lichamelijke opvoeding (ALO) en het lectoraat Bewegen In en Om de School (BIOS). Voor de ALO verzorgt Kick verschillende lessen zoals Coaching en Brede Professionele Basis. Binnen het lectoraat werkt hij als projectleider voor Onderzoekslijn 1; gericht op ‘beter leren bewegen’. Een van de uitdagingen waar Kick zich mee bezig houdt is het verbinden van het werkveld, onderwijs en het lectoraat met elkaar.

In het verleden werkte Kick voor het ROC van Amsterdam. Hij verzorgde daar verschillende lessen voor de opleiding Sport & Bewegen. Daarnaast was hij als onderwijsontwikkelaar en projectleider betrokken bij het nieuwe onderwijsconcept Urban Sport Trainer; een opleiding opgezet samen met studenten en het werkveld met als doel: De stad Amsterdam in beweging brengen #wemoveamsterdam.

Kick rondde zelf de ALO af in 2015. In 2020 behaalde hij de titel Master of Education met de masteropleiding Leren & Innoveren. Met zijn afstudeeronderzoek zette Kick participatief actieonderzoek in als professionaliseringsinstrument.

Ga naar HvA Research Database