Centre of Expertise Urban Vitality

GRZPLUS

GRZPLUS is een samenwerkingsverband van zorgorganisaties De Zorgcirkel en Omring in Noord-Holland en richt zich op ouderen tijdens hun herstel- of revalidatietraject. In 2 praktijkhuizen ontwikkelen en toetsen onderzoekers en studenten samen met zorgprofessionals van GRZPLUS innovatieve ideeën voor de geriatrische revalidatiezorg. Op deze manier versterken zij de keten van praktijk, scholing en onderzoek binnen de ouderenzorg. Studenten maken op deze manier eerder kennis met zorgorganisaties, wat het imago van de ouderenzorg kan helpen veranderen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

GRZPLUS is een samenwerkingsverband van zorgorganisaties De Zorgcirkel en Omring in Noord-Holland en richt zich op ouderen tijdens hun herstel- of revalidatietraject. De Zorgcirkel en Omring werken samen aan een meetbaar hogere kwaliteit van zorg en behandeling, door onder andere kennisbundeling en aansluiting van wetenschap op de praktijk. GRZPLUS richt zich op herstel in een topklinische revalidatielocatie en ook in eigen huis.

Sneller, beter en prettiger herstel van ouderen

GRZPLUS werkt aan een nog sneller, beter en prettiger herstel van ouderen, na bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of een heup- of knieoperatie. Door de kruisbestuiving komt kennis, ervaring en onderzoek op het gebied van ouderenzorg en revalidatie bij elkaar. Op basis van die gebundelde specialistische kennis worden alle stappen die een patiënt of cliënt doorloopt in het revalidatie- of hersteltraject beter ingericht.

Een belangrijk aandachtspunt binnen GRZPLUS is het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor revalidatie- of herstelzorg aan huis. Door snellere en betere mogelijkheden voor revalidatie en herstel van ouderen thuis verblijven zij korter in het zieken- of verpleeghuis.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 19 april 2024