Centre of Expertise Urban Vitality

Community Health School

In de Community Health School trekken studenten van de HvA-opleiding Voeding en Diëtetiek op met bewoners van stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Samen onderzoeken zij de gezondheidsuitdagingen in Nieuw-West en ontwikkelen, testen en implementeren zij vernieuwende oplossingen. Deze vorm van community service learning moet leiden tot een duurzame samenwerking met een blijvende impact op de gezondheid van bewoners en op het onderzoekend vermogen, empathisch handelen en zelfregulatie van studenten.

De Community Health School is een samenwerking tussen bewonersorganisatie st. Eigenwijks, de Gezondheidsambassade Nieuw-West en de HvA. Toekomstige voedingsprofessionals richten zich in toenemende mate op preventie en gezondheidsbevordering.

Het is belangrijk dat voedingstudenten tijdens hun opleiding al leren hoe zij de beleving en ervaring van hun doelgroepen meenemen in hun plannen. Daarom gaat de HvA een verbond aan met de bewoners van Amsterdam Nieuw-West; een stadsdeel waar op het gebied van gezonde voeding nog veel uitdagingen liggen.

In de Community Health School Nieuw-West werken studenten en bewoners samen aan het vergroten van hun kennis en vaardigheden op het gebied van gezond leven en gezond eten.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 9 februari 2024