Centre of Expertise Urban Vitality

Child Occupational Self Assessment 2.2 NL

De COSA 2.2 NL is de Nederlandse handleiding van de Amerikaanse COSA versie 2.2 (Kramer J., et al., 2014).

De COSA is een cliënt-gecentreerd instrument voor zelfevaluatie van handelingsgebieden, waarmee kinderen en jongeren tussen de 7 en 18 jaar hun inzicht scoren ten aanzien van het eigen gevoel van handelingscompetentie en het belang van alledaagse activiteiten.

Ergotherapeuten kunnen de COSA gebruiken om inzicht te krijgen in hoe kinderen en jongeren reflecteren op hun eigen handelingsmogelijkheden. Het instrument is gebaseerd op theorie en onderzoek en heeft de vorm van een vragenlijst.

Met het gebruik van instrumenten voor zelfevaluatie zoals de COSA, wordt erkend dat jongeren zelf inzicht hebben in hun eigen leven en in staat zijn om bij te dragen aan beslissingen over hun eigen gezondheid en welzijn. De COSA wordt gebruikt bij de fase van vraaginventarisatie en -analyse aan het begin van het ergotherapieproces.

De informatie die de COSA oplevert kan dan dienen als basis voor het plannen van de interventies en om het kind een methode te bieden om te participeren in het bepalen van doelen en prioriteiten van interventies. Ook bij de evaluatie aan het eind van het proces om de effectiviteit van de interventie te bepalen kan de ergotherapeut opnieuw gebruik maken van de COSA.

Vraag COSA-handleiding aan

Wil je meer lezen over de COSA? Vraag dan nu de handleiding aan. Je ontvangt de handleiding binnen enkele minuten in je mailbox.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 3 juli 2023