Urban Technology

Wandelen door 'the city as a fieldlab'

Met een rondleiding in de buurt samen het fieldlab ontdekken

6 okt 2016 13:59 | Urban Management

"Na de Bijlmerramp heeft Zuidoost zich pas echt goed ontwikkeld" zegt Peter Dautzenberg tijdens de rondleiding tegen de deelnemers van jaarcongres Urban Management. Dit congres is geen marathon van stilzitten en luisteren, maar een ervaring in het fieldlab met een wandeling door het gebied en presentaties op straat van de mensen die in het fieldlab wonen en werken.

De wandeling door de straten van de fieldlabs in Zuidoost, Nieuw-West en Oost volgde na een lezing van professor Robin Hambleton van de University of Bristol. Hij toonde aan hoe belangrijk leiderschap is in stedelijke gebieden die in de toekomst alleen maar verder gaan groeien. En hoe initiatieven van onderop kunnen worden ondersteund en ontwikkeld tot goede oplossingen voor een leefbare stad. Een registratie van deze keynote kunt u bekijken via de onderstaande link.

Positief waren de reacties van enkele van de 150 deelnemers aan het congres 'The City as a Fieldlab' op het gevarieerde dagprogramma, met een rondleiding per bus naar de buitenwijken, een begeleide rondwandeling en workshops op locaties in de fieldlabs. "Ik heb nieuwe mensen leren kennen en ben geinspireerd geraakt" aldus één van de deelneemsters.

Lecture van professor Robin Hambleton van de University of Bristol

Deelnemers aan het congres luisteren naar de presentaties in de Kohnstammzaal

Het congres werd afgesloten met een openbare les door Stan Majoor in zijn lectorale rede over de waarde van experimenteren en leren in de stad. Hij refereerde hierbij aan de ideëen van Howard om steden te ontwikkelen als 'Garden Cities' en kwam tot de conclusie dat steden nooit af zijn. Een registratie van de rede wordt binnenkort op deze website geplaatst. Er kwamen circa 200 belangstellenden luisteren naar de rede in de Kohnstammzaal.

Lectorale rede van Stan Majoor, lectoraat grootstedelijke vraagstukken