Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

dhr.  dr. F. Suurenbroek (Frank)

Lector Bouwtransformatie
Email:
f.suurenbroek@hva.nl
Werkadres:
Leeuwenburg, Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Dr. Frank Suurenbroek (1974) is lector Bouwtransformatie aan de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam. Zijn lectoraat verricht praktijkgericht onderzoek rond de vraag hoe hedendaagse ruimtelijke projecten vorm kunnen geven en actief kunnen bijdragen aan leefbare en toekomstbestendige steden. Zijn onderzoeksprojecten richten zich op: de koppeling fysiek-sociaal in de stedelijke vernieuwing; veerkrachtige publieke ruimte; en stedelijke verdichting.

Frank is verbonden aan twee Centers of Expertise: Urban Technology; Urban Governance & Social Innovation, maakte onder andere deel uit van het Excecturive Committee van de Media Architectuur Biënnale in Amsterdam en van de oprichtingsraad van het nieuwe Amsterdams Instituut ter bestrijding van ongelijkheid.

Frank behaalde zijn Masters aan de VU Amsterdam en Universiteit van Amsterdam en schreef zijn PhD over incrementele stedelijke transformatie. Alvorens Frank in 2014 benoemd werd tot lector, werkte hij 9 jaar in de praktijk van stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling als senior-adviseur bij de Architekten Cie. en Inbo Amsterdam aan complexe transformatieprojecten.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database