Urban Governance and Social Innovation

  dr. W. Ploos Van Amstel (Walther)

Lector City Logistiek
Telefoon:
0610081090
Email:
w.ploos.van.amstel@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Website:
Lectoraat City Logistiek
Ga naar HvA Research Database

Dr Walther Ploos van Amstel, HvA Faculteit Techniek is sinds september 2014 lector Citylogistiek aan Hogeschool van Amsterdam.
Hij was hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder van 2002 tot en met 2009. Hij was meer dan 25 jaar werkzaam als organisatie-adviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij richt zich op logistieke procesinnovaties, samenwerking in logistieke ketens en netwerken, servicelogistiek, duurzame logistiek, ketenregie en zero emissie stadslogistiek.

Op dit moment leidt Walther onder meer een NWO (accelerator) programma ITSLOG. Dit project richt zich op gebruik van ITS voor stadslogistiek met praktijkpartners Ahold Delhaize, Peter Appel Transport en Simacan. Tevens leidt Walther het Nederlandse deel van het ERANET SAILOR project over innovatie in last mile logistics en het RAAK MKB onderzoek naar de inzet van lichte elektrische voertuigen bij stadslogistiek. Hij neemt deel aan het JPI Urban CIVIC project over bouwlogistiek in Europese steden (Amsterdam, Brussel, Stockholm, Gothenburg en Wenen). Daarnaast is Walther namens de HVA projectleider in het Dinalog TKI project 4C control tower toepassingen in bouwlogistiek.

Walther is lid van de stuurgroep van de Green Deal Logistiek in de Bouw en de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek en ambassadeur van de PraktijkProef Amsterdam (verkeersmanagement).

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database