Urban Governance and Social Innovation

Stan Majoor aan de tand gevoeld over participatie

Interview voor Platform Stad en Wijk

14 nov 2019 00:00 | Urban Governance

Naar aanleiding van de Urban Management werkconferentie over Participatiemoeheid van 3 oktober jl werd Stan Majoor geïnterviewd voor het Platform Stad en Wijk. In dit interview duidt Majoor het begrip en licht dit met voorbeelden toe. Ook bespreekt hij de uitkomsten van de werkconferentie. Majoor: “Creëer niet te hoge verwachtingen rondom participatie en probeer beter te luisteren naar elkaar.”

Participatie gaat over meer dan stedenbouwkundige uitgangspunten, het zou ook over veiligheid, buurteconomie, jongeren en de inrichting en programmering van de openbare ruimte moeten gaan. Dit enkele van de uitkomsten van de Urban Management Werkconferentie op 3 oktober.

Majoor: “Participatie zal bijna altijd lastig zijn, maar dat betekent niet dat we het niet aan moeten gaan, zowel vanuit het perspectief van de burger als de ondernemer en de overheid. Het is onze dure plicht ons te engageren met onze omgeving. Tegelijkertijd moeten we begrijpen dat we daarbij altijd tegen lastigheden aan zullen lopen.”