Urban Governance and Social Innovation

Beweging in het veld van participatieprofessionals?

Congres European Social Work

23 apr 2018 13:48 | Urban Governance

Ruim zeshonderd professionals, onderzoekers en docenten uit de hele wereld kwamen afgelopen week bij elkaar tijdens het jaarlijkse European Social Work Congres in een zonnig Edinburg. Hier werden de resultaten van verschillende onderzoeksprojecten gepresenteerd aan een internationaal publiek.

De Hogeschool van Amsterdam was van de partij met het onderwerp “gewijzigde rollen in het veld van de participatieprofessional” gerelateerd aan de participatiesamenleving.

Onder meer in RAAK Vernieuwd handelingsrepertoire voor participatieprofessionals komen onderzoekers van het lectoraat Culturele en Sociale Dynamiek wijzigingen tegen in het veld van de participatieprofessionals. Het betreft rolverschuivingen naar zzp-ers en bewonersverbanden.

Een onderwerp dat veel nieuwe vragen oproept zoals; hoe zit het met roloverlap, samenwerking in de buurt en de rol van de lokale overheid? In de discussie kwamen duidelijk naar voren dat andere Europese landen ook tegen soortgelijke ontwikkelingen aanlopen.

Nieuwsgierig geworden? Aankomende 24 mei gaan wij hier tijdens het RAAK congres ‘Tools voor participatieprofessionals en bewonersverbanden’ dieper op in.