The Work Lab

How to hybrid

Hybride werken - game voor teams

25 apr 2022 17:37 | Centre for Economic Transformation

De overheid wil graag dat we hybride gaan werken. Organisaties die denken dat hun medewerkers dit als vanzelfsprekend kunnen, komen van een koude kermis thuis. Daarvoor waarschuwt Wouter Smit, onderzoeker ‘wendbaar organiseren’ bij het Work Lab in de nieuwste HR-Podcast.

Hybride werken gaat veel verder dan het verdelen van werktaken over thuis en locatie, of een online teammeeting houden. Het vraagt om een nieuw perspectief op hoe teams (samen)werken en hun werk organiseren. Het maken van afspraken is hierbij enorm belangrijk. Bijvoorbeeld over hoe het werk wordt uitgevoerd, hoe de aansturing plaatsvindt, en wat er gedaan wordt om de thuiswerkers actief te betrekken.

Play the game: ervaar het zelf

Wil je als team je hybride skills verbeteren? Geef je dan op voor de game Go Hybrid! In deze game leer je slim hybride werken en maak je teamafspraken. ‘Praten over’ hybride werken wordt daarbij vervangen door het daadwerkelijk ervaren van hybride werken. De game duurt een halve dag en wordt op verschillende locaties op de HvA gespeeld.

Beluister de podcast

De HR podcast (Sijthoffmedia) bespreekt elke week nieuwe innovaties op het gebied van HR en organiseren.