Oefentherapie - Dagelijks Bewegen!

Voor een goede gezondheid is het belangrijk om dagelijks te bewegen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met lichamelijke klachten of beperkingen hebben begeleiding nodig bij hun dagelijkse beweging. Het gezegde is: ‘gezond bewegen kun je leren’.

Het lectoraat Oefentherapie - Dagelijks Bewegen! heeft als doel bij te dragen aan de gezondheidszorg van de toekomst, door innovatie van de beroepspraktijk en door het vernieuwen en verbeteren van het onderwijs voor de professionals van de toekomst. Het lectoraat richt zich op dagelijks bewegen met in het bijzonder het zelfmanagement van dit dagelijks bewegen.

In het onderzoek van het lectoraat is veel aandacht voor digitale technologie. We stellen ons de vraag wat de mogelijkheden zijn van technologie bij het bevorderen van gezond bewegen. Door samen met ontwerpers uit de creatieve industrie applicaties en games te ontwikkelen, wordt gepoogd motivatie te versterken en plezier in bewegen te vergroten. Een belangrijke vraag hierbij is natuurlijk of we hier ook in slagen.

Associate lector eHealth & Beweeggedrag

Daniël Bossen, associate lector eHealth & Beweeggedrag, is verbonden aan het lectoraat Oefentherapie - Dagelijks Bewegen!. Hij doet praktijkonderzoek naar onderliggende interacties tussen bewegen, gedragsbeïnvloeding en technologie.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 8 december 2023