Studieverenigingen HvA steunen Uganda watertankproject

19 dec 2018 12:25 | Studentenzaken

Studieverenigingen van de HvA hebben tijdens het kerstgala 2018 €1200 opgehaald voor waterputten in Uganda.

Op 7 december 2018 vond voor de derde keer, het Black Tie kerstgala van de HvA-studieverenigingen plaats. Ruim 800 goed geklede HvA-studenten verzamelden zich in de uitverkochte Marktkantine om het jaar feestelijk af te sluiten.

De studieverenigingen zetten zich graag in voor de maatschappij en in het bijzonder voor initiatieven uit de stad Amsterdam. Om deze reden is ervoor gekozen om het kerstgala 2018 te koppelen aan een goed doel. De HvA Bedrijfseconomie alumna Soumia Amarouch bood als snel uitkomst met het Uganda watertankproject.

De besturen besloten om €0,50 per kaartje te doneren aan het project en tijdens het gala, door ludieke acties als op de foto met de kerstman en een loterij, extra geld in te zamelen.

Deze acties resulteerden in een mooie cheque van €600, deze is op de avond door Soumia in ontvangst genomen.

De faculteit Business en Economie en specifiek de opleiding Bedrijfseconomie zijn trots op het initiatief en de inzet van haar studenten en alumni. Om deze reden hebben de opleidingsmanager van Bedrijfseconomie, Arjan van den Akker, en faculteitsdecaan, Willem Baumfalk, besloten om het bedrag voor het Uganda watertankproject te verdubbelen tot €1200.

Soumia Amarouch neemt de cheque in ontvangst.

Deelnemende studieverenigingen: ACE Society / BE-Adam / Everybody Counts / FinTax / HaReM / MarCo / Nostro / BSKA / DNA / Jurista / Logos / Studievereniging Octavia /  Studievereniging Venae / ASV Cortex / Amsterdamse Studievereniging Nautis / ASV AlexA / Studievereniging A-Tech