Hogeschool van Amsterdam

HvA Ondernemerschap Onderzoekslunch - masterclass integer onderzoek

Lunch, leer en discussieer over onderzoek en ondernemerschap. Tweewekelijks op dinsdag van 12.00-13.00 uur.

Evenement

Op dinsdag 28 januari presenteren Arthur Zijlstra en Hafid Ballafkih tijdens de ondernemerschapslunch een masterclass integer onderzoek doen.

Integer handelen bij het doen van onderzoek is niet vanzelfsprekend. Er zijn van tijd tot tijd opzienbarende schandalen over bijvoorbeeld fraude met data en plagiaat, maar belangrijker is de grijze zone van meer alledaagse twijfelgevallen. Voorbeelden: de invloed van opdrachtgevers op onderzoeksresultaten, dubieuze declaraties van gewerkte uren in een complex project. Integriteit is een deugd die vraagt om sterke karakters. Als Hogeschool hebben we een unieke kans om studenten te vormen, ook in hun karakter. Hetzelfde geldt voor onderzoekers. De aanleiding is de publicatie van de Gedragscode Wetenschappelijke integriteit van de Vereniging Hogescholen en de VSNU. De masterclass is bedoeld voor onderzoekers, docenten onderzoeksvaardigheden en gevorderde studenten. Ze is voorbereid door Arthur Zijlstra, Hafid Ballafkih en Lucy Kerstens (Carem).

Arthur Zijlstra is als docent-onderzoeker verbonden aan de opleiding Hrm en aan de onderzoeksgroep Arbeid in transitie. Daarnaast bereidt hij in Nijmegen een sociaal-wijsgerig proefschrift voor over de zingevings- en legitimatiecrisis van de moderniteit. Tenslotte is hij ‘visiting professor’ aan de Faculteit Sociologie (departement Arbeidssociologie) van de Staatsuniversiteit van St. Petersburg.

Dr. Hafid Ballafkih, is hoofddocent bij CAREM en hoofd van de onderzoeksgroep Arbeid en Human Capital in Transitie. Hij is gespecialiseerd in onderzoeksmethode, arbeid, arbeidsmarkt, strategische personeelsplanning en personeelsontwikkeling, personeelsselectie, data driven decision making (game theory).

‘Moral courage is integrity under fire.’ (Robert Solomon)

De lunch wordt aangeboden en georganiseerd door HvA Programma Ondernemerschap. Reserveer van tevoren een plek aan de tafel, zodat we kunnen zorgen dat er genoeg is voor iedereen.

Datum: dinsdag 28 januari 2020
Tijd: 12.00-13.00 uur
Locatie: Wibauthuis, Amsterdam Venture Studios

Kennisuitwisseling tussen HvA-onderzoekers

De HvA Ondernemerschap Onderzoekslunches worden iedere twee weken op dinsdag georganiseerd om kennisuitwisseling te stimuleren tussen HvA-onderzoekers en andere medewerkers met interesse in onderzoek over onderwerpen waarbij ondernemerschap een rol speelt.

Ondernemerschap is een HvA-breed thema. Onderwerpen van de lunches kunnen zodoende variëren van onderzoek naar ondernemerschap in gezondheidszorg, techniek, sociaal ondernemerschap tot fintech, edutech, juridische zaken voor ondernemingen of interessante zaken voor onderzoekers aan de HvA in het algemeen.

Het Programma Ondernemerschap en lectoraat Entrepreneurship organiseren de lunches met bijdragen van Smart City Academy en CEDIS.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 15 januari 2020