Hogeschool van Amsterdam

Entrepreneurship College - SDG #6 Edition

SDG 6: clean water and sanitation

Evenement

SDG 6 verzekert toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen. Het heeft een positieve invloed op alle andere SDGs. Denk bijvoorbeeld aan voedselveiligheid, onderwijs en gezondheid. Hoe dit precies zit? En hoe je als (toekomstige) ondernemer hieraan kan bijdragen? In dit entrepreneurship college wordt dit door een expert spreker en een ondernemer aan jou verteld. Be there!

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Dit keer komt prof. dr. Kees van Leeuwen ons in vier blokken uitleggen wat de goal inhoudt, wat er speelt in de wereld (lokaal en globaal) en hoe hij met de goal bezig is. Kees van Leeuwen heeft een passie voor water. Hij heeft gewerkt in drie verschillende ministeries, de universiteit van Utrecht en de Europese Commissie. Op dit moment is hij Chief Science Officier & Principal Scientist bij het water onderzoek instituut KWR en is hij professor in Water Management en Urban Development bij de Universiteit van Utrecht.

Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Deze maand hebben wij het genoegen Peter Scheer van Semilla Sanitation Hubs te verwelkomen. 

De Semilla modules vormen een gesloten afvalwaterzuiveringseenheid. Met behulp van ruimtetechnologie zetten zij sanitair afvalwater om in schoon water en voedingstoffen voor voedselproductie. Op deze manier helpen zij SDG 6  te bereiken. Zij streven ernaar bewustzijn te creëren voor de huidige water- en voedsel gerelateerde problemen en tegelijkertijd een oplossing te bieden.
Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

PROGRAMMA

17.15 - 17.30 Aankomst Restaurant de Tropen
17.30 - 17.35 Opening door moderator
17.35 - 18.15 Kees van Leeuwen, expert lezing
18.20 - 18.40 Peter Scheer, Semilla Sanitation Hubs
18.40 - 18.50 Q&A
19.00 - 20.00 Happy Hour @Cafe de Tropen met gratis (vega) bitterballen!

Jos Hummelen (SO/Creatie) zal de events modereren.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen café & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 11 november 2019