Entrepreneurship College - SDG #1 Edition

SDG 1: No Poverty

Evenement

Waarom is infrastructuur de kern van onze kwaliteit van leven? Waarom spelen verbeteringen in infrastructuur, industrie en innovatie een belangrijke rol in veel van de SDG's? Waarom zouden ondernemers zich inzetten voor duurzame industrialisatie en hoe kan innovatie hiertoe bijdragen? Deze vragen zullen vol inspiratie en passie worden beantwoord tijdens dit entrepreneurship college.

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologie├źn.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen caf├ę & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 11 september 2019