Loes Bogers hoofddocent learning community Critical Making

26 mei 2020 09:37 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Docent-onderzoeker Loes Bogers (lectoraat Visual Methodologies) is aangesteld als hoofddocent voor de learning community Critical Making & Research Through Design.

Met AMFI als onderwijspartner en Fashion Research & Technology, Play en Civic Media, en Visual Methodologies als betrokken lectoraten zal zij zich inzetten om een bloeiende leergemeenschap op te richten die onderwijs en onderzoek verbindt rondom het thema critical making.
Loes heeft een achtergrond in interactieve media en culturele studies, en in de laatste jaren ontplooide zij zich op het gebied van digitale fabricage en critical making. Drie jaar geleden ontwikkelde ze de faculteitsbrede minor Makers Lab: Making as Research. Afgelopen najaar publiceerde zij samen met het lectoraat Netwerkcultuur de Critical Makers Reader: (Un)learning Technology. De reader is te downloaden als pdf en ePub via de INC website.