Hogeschool van Amsterdam

Kritische discussie gevoerd over mode retail

2 dec 2014 14:08 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Vrijdag 28 november jongstleden presenteerden het Amsterdam Fashion Institute samen met het Lectoraat Crossmedia ‘The Future of Fashion Retail: a Critical View’. Marketinggoeroe en eigenaar van Q&A Research & Consultancy Frank Quix was keynote speaker. Daarna schoven er nog vier professionals aan voor een interessante discussie.

Frank Quix trapte het congres af met een inspirerende en boeiende presentatie. Hij vertelde hoe volgens hem de Fashion Retail er in de toekomst uit gaat zien. Ook deelde hij de visie van scholieren en studenten over dit onderwerp met ons. Hen was gevraagd om op te schrijven hoe zij denken dat ‘winkelen’ er in de toekomst uitziet. De meest creatieve ideeën kwamen voorbij. Ideeën die in eerste instantie futuristisch in de oren klonken, maar na toelichting van Frank zeer realistisch bleken te zijn. Na ook vragen aan het publiek te hebben beantwoord, was het tijd voor het tweede deel van het congres.

In het discussiepanel zaten naast Frank Quix, e-commerce specialist Ricardo van der Graaf, Maurice Groenteman van MODINT, Tom van de Werf van O’Neill en Kees Verkade van Kega. Naast dat de experts hun mening gaven over de stellingen, stemde ook het publiek mee door middel van voor of tegen bordjes omhoog te houden. Het was een interactieve, leerzame en interessante bijeenkomst!