Hogeschool van Amsterdam

Benno in Beeld

Tentoonstelling

31 mei 2016 09:33 | Amstelcampus

Op 10 juni wordt in het HvA Benno Premselhuis 'Benno in Beeld' gepresenteerd, de tentoonstelling over het leven en werk van Benno Premsela. Dit project is een samenwerking tussen de Reinwardt Academie, het Heritage Lab van Amsterdam Creative Industries en de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam.

Minor Exhibition Direction 

Voor deze minor van de Reinwardt Academie is onder andere een samenwerking aangegaan met het Benno Premselahuis, faculteitsgebouw voor de opleiding MIC van de Hogeschool van Amsterdam en hoofdkwartier van het Amsterdam Creative Industries Network.

Uit onderzoek blijkt dat studenten en medewerkers die het Benno Premselahuis gebruiken vooral geinteresseerd zijn in het denken van Benno Premsela en zijn identiteit. Het gaat daarbij niet direct om objecten van de ontwerper, maar vooral ook het concept en proces achter zijn ontwerpen. Iets wat goed aansluit bij de opleidingen van de HvA-faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Minorstudenten hebben hier de tentoonstelling op ingericht. 

Uiteraard is de tentoonstelling na 10 juni vrij toegankelijk voor iederdeen, en is een half jaar te bezoeken. Indien je interesse hebt in het openingsprogramma, om zo meer te weten te komen over de tentoonstelling, bekijk dan hieronder de details. 

Programma 


16.00-16.30 – inloop (start vanaf ingang gebouw)
16.30-16.45 – officiële opening door Teus Eenkhoorn, directeur Reinwardt
Academie, en Irene Sparreboom, Opleidingsmanager MIC
16.45-17.00 – toelichting project door studenten
17.00-17.30 – rondleidingen door studenten
17.30-18.00 – (netwerk)borrel

Deelnemen?

Wil je bij dit evenement zijn? Meld je dan vooraf aan via press@amsterdamcreativeindustries.com.