Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Veelgestelde vragen

Tijdens het kiezen van een studie komt er veel informatie op je af. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we de veelgestelde vragen van andere studiekiezers in een handig overzicht gezet.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor de BER via de knop op de landingspagina. Zodra de aanmelding start, wordt dat op deze site gemeld.

LET OP! Studenten worden toegelaten op volgorde van aanmelding. Hoe sneller je bent, hoe groter de kans dat er een plekje voor je is. Je kunt je alleen aanmelden voor de BER als je al staat ingeschreven voor een bachelor opleiding van onze faculteit (FBE). Je hebt je bijvoorbeeld aangemeld voor Bedrijfskunde, leest over de BER en denkt: dat is echt iets voor mij. Wat doe je dan? Je inschrijving voor Bedrijfskunde laat je gewoon staan. Daaraan hoef je niets te veranderen. Wat je wél moet doen is via deze site aanmelden voor de BER. Je hoort zo spoedig mogelijk of je bent toegelaten. Zo niet dan begin je gewoon aan jaar 1 van de opleiding waarvoor je oorspronkelijk al stond ingeschreven. In ons voorbeeld is dat Bedrijfskunde.

Waar kan ik terecht met vragen?

Vragen kun je stellen aan Ariane Meijer. Je kunt je vraag mailen naar ber.fbe@hva.nl.

Kan ik naar een voorlichtingsbijeenkomst?

De BER houdt meerdere voorlichtingsbijeenkomsten waarin je al je vragen kunt stellen. De data van de bijeenkomsten staan vermeld op de landingspagina van de BER.

Welke studiematerialen heb ik nodig?

Je hoeft voor aanvang van het studiejaar geen studiematerialen aan te schaffen. Gedurende het jaar zal je een aantal materialen en/of licenties aan moeten schaffen, dit zal in totaal niet duurder zijn dan 150 euro. Je moet daarnaast de beschikking hebben over een laptop.

Hoe ziet de start van mijn studie eruit?

Het onderwijs van de BER start op maandag 4 september 2023. We nemen ruim de tijd om elkaar, de HvA en de opleiding te leren kennen. 

Moet ik een Studiekeuze Check (SKC) doen?

Ja, je moet de SKC afronden bij de opleiding waarvoor je je in Studielink hebt ingeschreven. Dit geldt ook als je gaat starten bij de BER, de BER heeft geen apart SKC vandaar dat je de SKC afrondt van de opleiding waarvoor je je in Studielink hebt ingeschreven. Dit is meer een administratieve handeling, want informatie over de inhoud van de BER krijg je tijdens de voorlichtingsbijeenkomst.

Docenten/studieadviseurs en mentoren

De docenten die lesgeven bij de BER zijn allen zeer ervaren. Daarnaast zijn ze getraind als leercoach. Iedere student heeft een eigen leercoach als eerste aanspreekpunt voor alle vragen over het onderwijs, de HvA, of persoonlijke omstandigheden. De HvA hecht veel waarde aan het welzijn van haar studenten. Tijdens je opleiding kun je altijd een beroep doen op extra ondersteuning wanneer dat nodig is. Dit geldt zowel voor de studie zelf als voor de privésfeer. Voor studenten met een beperking zijn er collega’s die als aanspreekpunt fungeren.