Centuri voor studenten

Centuri is een online vacaturesysteem, waar het Stagebureau Pedagogiek mee werkt. Een instelling kan hierop eenvoudig een vacature plaatsen, die vervolgens zichtbaar wordt voor de studenten van de opleiding Pedagogiek.

Stageplaats voor studenten

Ben jij op zoek naar een stageplaats voor jouw 2e of 3e jaar? Of doe jij de kopopleiding Pedagogiek? Ga dan naar stage.centuri.hva.nl en log in met jouw HvA-id.

Kijk rustig rond op Centuri. Hierop worden verschillende leuke en interessante stageplaatsen aangeboden waarop jij kunt solliciteren. Let op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Voor vragen kun je de FAQ's raadplegen, of contact opnemen met je mentor of het stagebureau.

Veelgestelde vragen

Surf naar stage.centuri.hva.nl en log aan de linkerkant in met je HvA-id.

Let op: Indien ingelogd via een pc van de HvA kun je alleen inloggen met het HvA-ID waarmee ook op de computer is ingelogd.

Klik op het tabblad ‘Zoek naar stageplaats’ en vul alle desgewenste velden in.

Indien je een vacature gevonden hebt, kun je bovenaan kiezen voor welk jaar deze stage is (let op dat je het juiste jaar kiest) en geef vervolgens jouw motivatie aan. Desgewenst kun je jouw C.V. meesturen en evt. nog een extra document (denk hierbij aan een sollicitatiebrief). Klik vervolgens op ‘Kies’. Je hebt nu gesolliciteerd.

Je mag maximaal 5 sollicitaties tegelijk uit hebben staan en op elke openstaande vacature kunnen maximaal 5 studenten reageren. Indien je afgewezen wordt of je trekt een sollicitatie in, heb je dus weer ruimte op opnieuw een sollicitatie te verrichten.

Ga hiervoor naar het tabblad ‘Openstaande aanvragen’ en klik bij de desgewenste vacature op het kruisje hierachter. Hij verdwijnt nu uit jouw lijst.

Je moet nu jouw stage definitief maken. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Openstaande aanvragen’ en klik bij de desgewenste vacature op het vakje/pijltje hierachter. Hij is nu definitief.

Indien jouw stage is goedgekeurd door je mentor is het de bedoeling dat je jouw zelfgevonden stage zelf aanmeldt in Centuri. Ga hiervoor naar tabblad ‘Stageplaats aanmelden’ en vul alle gegevens in. Dit gaat ter controle naar het stagebureau en zal op basis van de correctheid van de ingevulde gegevens goed- of afgekeurd worden. Je krijgt hiervan per mail bericht. Let op: Je mag alleen een stageplaats aanmelden waarvoor je al bent aangenomen en wanneer deze inhoudelijk is goedgekeurd door je mentor!

Indien je de melding krijgt dat er geen stages gevonden zijn waarvoor je een aanvraag kunt doen, neem dan contact op met het stagebureau.

Nee, dit kun je niet wijzigen, neem hiervoor contact op met het stagebureau.

Op het dashboard zie je rechts bovenaan het kopje ‘Mijn documenten’. Klik hier op ‘Curriculum Vitae’ en upload het bestand. Je kunt deze vervolgens bij elke sollicitatie meesturen.

Bij elke sollicitatie kun je bovenaan de vacature (zie punt 3) een willekeurig bestand meesturen. Hier zou je een sollicitatiebrief kunnen uploaden. Een motivatie kun je in het daarvoor bestemde veld invoeren.

Indien de instelling, of een vergelijkbare instelling, niet in Centuri staat is het, met toestemming van je mentor, mogelijk om buiten Centuri om een stageplaats te zoeken. Vergeet niet om, indien je een stageplaats gevonden hebt, deze aan te melden in Centuri (zie punt 7).

Het stagebureau plaatst alleen eerstejaars voltijd studenten. De overige studenten mogen hun stageplaats zelf zoeken via Centuri. Uiteraard is het stagebureau er wel om jou te helpen, dus mocht je niet tijdig een stageplaats vinden of problemen ondervinden, neem dan contact op met het stagebureau.

Het stagebureau is natuurlijk nog steeds het aanspreekpunt voor alle partijen die bij stages betrokken zijn. Voor alle vragen omtrent het stagesysteem en/of jouw stage kun je mailen naar stage-pedagogiek@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 13 april 2021