Praktijkjaar 1

In het eerste studiejaar zijn de studenten een dag in de week in de praktijk. Het praktijkleren staat vooral in het teken van contact maken met de doelgroep en uw organisatie en een eerste stap zetten in de ontwikkeling als professional op de werkvloer.

Na ontvangtst van de vacatures worden deze beoordeeld door de praktijkcoördinatoren Sociaal Work van het eerste leerjaar. In augustus 2022 verdelen de praktijkcoördinatoren de goedgekeurde vacatures van de diverse praktijkplekken over de studentengroepen van Profiel 1, Profiel 2 en Profiel 3. Het streven is om iedere studentengroep vacatures van drie à vijf organisaties toe te wijzen. De uiteindelijke verdeling van praktijkplaatsen zal gebeuren doormiddel van de Matchingsdagen.

Praktijkplaats Social Work jaar 1 aanbieden?

Voor studiejaar 2022-2023 zullen de matchingsdagen tussen de praktijkorganisaties en de studenten plaats vinden op twee woensdagen in september 2022 ( exacte datums worden eind april 2022 bekend gemaakt). De praktijkorganisaties krijgen per toebedeelde studentengroep 30 minuten de tijd om zichzelf en de organisatie te presenteren, de vacature toe te lichten, verwachtingen uit te spreken en vragen van de studenten te beantwoorden. De studenten kiezen vervolgens bij welke organisatie zij praktijk willen lopen en nemen contact met u op voor het vervolg van de sollicitatieprocedure.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 13 april 2022