Voordelen van een stagiair

Het begeleiden van oefentherapeuten in opleiding is leuk en inspirerend werk! Naast het feit dat de student zich binnen uw praktijk verder ontwikkelt tot beginnend beroepsbeoefenaar, kan het uw praktijk ook nieuwe inzichten en producten opleveren. Stages vormen de rode draad door de opleiding Oefentherapie, zodat studenten hun kennis en vaardigheden voortdurend en direct kunnen toepassen in de concrete praktijk.

Voordelen stagiair

Scherp houden
Een stagiair vraagt u regelmatig om uit te leggen waarom u de dingen doet zoals u ze doet en neemt daarbij een kritische houding aan. Het voordeel? Uw eigen werkwijze en vanzelfsprekende patronen worden weer eens onder de loep genomen en dat biedt u ook de gelegenheid om u verder te ontwikkelen. Op deze manier houdt de stagiair u scherp.

Nieuwe ideeën
En wat denkt u van dat ene goede idee dat wegens tijdgebrek maar op de plank blijft liggen? Uw sociale media kanalen die een boost kunnen gebruiken, een klanttevredenheidsonderzoek waar u zelf geen tijd voor heeft. Besteed de klus uit aan uw stagiair.

Punten Kwaliteitsregister
Voor de begeleiding van een stagiair worden punten voor het Kwaliteitsregister toegekend: 1 punt per 5 werkdagen stagebegeleiding. Stagebegeleiders krijgen daarnaast gratis coaching of stagebegeleiderspraktijkbijeenkomsten aangeboden. Ook deze leveren punten voor het Kwaliteitsregister op.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 14 juni 2019