Hogeschool van Amsterdam

Stagebureau Ergotherapie

Stage op maat

Het begeleiden van ergotherapeuten in opleiding is leuk en inspirerend werk! Naast het feit dat de student zich binnen uw organisatie verder ontwikkelt tot beginnend beroepsbeoefenaar, kan het uw organisatie ook nieuwe inzichten en producten opleveren. Stages vormen de rode draad door de opleiding Ergotherapie, zodat studenten hun kennis en vaardigheden voortdurend en direct kunnen toepassen in de concrete praktijk.

Er zijn meerdere redenen om een ergotherapeut in opleiding in uw organisatie aan te nemen:

  • U voelt zich maatschappelijk betrokken en vindt het van belang dat ergotherapeuten in opleiding de collega’s van de toekomst kunnen worden. U wilt hen de gelegenheid bieden om zich verder te ontwikkelen tot beginnend beroepsbeoefenaar.
  • U ondersteunt ergotherapeuten in opleiding graag bij het verder ontwikkelen van hun beroepsvaardigheden door ze in contact te brengen met (handelings)vraagstukken, cliënten, opdrachtgevers en concrete arbeidssituaties. Daarnaast ziet u voor uw bedrijf de meerwaarde voor het begeleiden van een ergotherapeut in opleiding.
  • U heeft een specifieke vraagstelling die u graag opgepakt ziet worden. U verwacht dat een stagiair dit vraagstuk prima kan oppakken. Het levert uw organisatie nieuwe inzichten en producten op.
  • De HvA biedt begeleiding en coaching aan de praktijkbegeleider in uw organisatie. Stagedocenten zijn telefonisch en per mail bereikbaar en zullen tussentijds een bezoek aan uw organisatie brengen. Daarnaast biedt de opleiding (gratis) workshops en cursussen voor praktijkbegeleiders aan.
  • Met een student van de opleiding Ergotherapie van de HvA haalt u up-to-date kennis in huis.
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 december 2020