Hogeschool van Amsterdam

Soorten stages

Stagebureau Ergotherapie

De opleiding Ergotherapie kent drie soorten stages. De beroepsoriëntatie duurt een week en is bedoeld als kennismaking met de praktijk. De twee parttime stages duren ieder 20 weken. Er is een variant waarbij de stagiair zes dagdelen meedraait in uw organisatie, en een variant met acht dagdelen.

Deze stage duurt een week, waarin de student meeloopt met een ergotherapeut. De beroepsoriëntatie is kort, maar een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Want mede op basis van deze oriënterende week besluit de student of hij al dan niet de juiste opleiding volgt.

Beide stageperiodes zijn parttime en duren ieder 20 weken.

  • De eerste stage bestaat uit zes dagdelen stage, één dag (vrijdag) onderwijs op de opleiding en twee dagdelen zelfstudie. Met uitzondering van de opleidingsdag zijn, in overleg met de ergotherapeut in opleiding en het praktijkadres, de dagdelen flexibel in te richten.
  • De tweede stage bestaat uit acht dagdelen stage. De vrijdag zal afwisselend ingericht worden met zelfstudie en onderwijs. Stage, onderwijs en evidence based werken worden meer geïntegreerd aangeboden. Dit biedt mogelijkheden voor alle betrokkenen tot het uitwerken van vragen uit het (werk)veld op de opleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 december 2020