Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT Stagebureau

Kennismaken met het vak en leren van de praktijk, dat is belangrijk voor de studenten van HBO-ICT. In het werkveld krijgen studenten de mogelijkheid zich te oriënteren op hun toekomst, kunnen zij opgedane kennis en vaardigheden toepassen en leren van professionals uit de praktijk.

De opleiding HBO-ICT bestaat uit 5 leerroutes: Business IT & Management, Game Development, Software Engineering, System & Network Engineering en Technische Informatica. 

Business IT & Management

Studenten leren hoe je organisaties beter kunt laten functioneren met behulp van ICT. De student vervult een brugfunctie tussen enerzijds gebruikers en anderzijds programmeurs en beheerders van informatiesystemen. 

Game Development

Het bedenken en bouwen van games staat bij deze leerroute centraal. Studenten leren games te bouwen in verschillende programmeertalen voor diverse platforms.

System and Network Engineering

Studenten ontwerpen, realiseren en beheren technische infrastructuren. Ook leren ze alles over besturingssystemen (Windows, Apple iOS en Linux), computernetwerken en internet.

Software Engineering

Studenten leren softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Ook werken ze met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden.

Technische Informatica

Studenten leren hard- en software programmeren. Ze kunnen met software sensoren uitlezen en apparaten aansturen.

U kunt een ICT-student op verschillende manieren inzetten in uw bedrijf. Er zijn twee soorten stages: een stage in het tweede of derde studiejaar en een afstudeeropdracht in het vierde studiejaar. 

Het is belangrijk dat de student met u een stage- of afstudeerovereenkomst ondertekent. Vanuit de opleiding is er een standaard  overeenkomst. Mocht u daarnaast nog een eigen contract hebben, dan is dat tussen student en bedrijf. De opleiding tekent alleen de HBO-ICT overeenkomst en NDA.

ICT-student inschakelen? Bekijk de mogelijkheden.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 5 februari 2019