Stages

De stageperiode is de periode waarin derdejaars studenten werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en gaan zij hun theoretische kennis in de praktijk brengen. U kunt als werkgever een bijdrage leveren aan het leerproces van onze studenten. Bovendien kunt u op deze manier studenten kennis laten maken met uw organisatie en kan een stage een effectieve manier zijn om talent aan te trekken.

Voorwaarden

De HvA stelt een aantal voorwaarden aan bedrijven die stageplaatsen aanbieden:

  • Uw organisatie heeft tenminste 5 FTE in dienst.
  • Uw organisatie bestaat tenminste twee jaar.
  • De stagebegeleider binnen uw bedrijf, de bedrijfsmentor, heeft een afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Daarnaast is het van belang dat de werkzaamheden die de stagiair kan uitvoeren complex en uitdagend genoeg zijn voor een hbo-student, en hem of haar voldoende ruimte bieden om te kunnen groeien, gaandeweg zelfstandiger te kunnen werken en meer verantwoordelijkheid aan te kunnen.

Duur en startdata

Onze studenten lopen in het derde jaar van hun studie twintig weken stage. U kunt de stage laten beginnen in september of in februari. De stagiaire(e) werkt elke week van maandag tot en met donderdag bij uw organisatie en komt op de vrijdagen naar school voor studie en stageterugkomdagen.

Aanmelden stage

Heeft u een stageplek beschikbaar en voldoet deze aan de voorwaarden zoals hierboven omschreven? Stuur ons dan een mail met een link naar de stagevacature naar ct.finance@hva.nl.

De stagevacature mag zowel op de website van uw eigen organisatie als op een algemene vacaturesite of staan. Ook links naar social media zoals LinkedIn of Facebook zijn mogelijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 1 april 2021