J. van der Wolk (Joyce)

Docent - onderzoeker
Telefoon:
0621158769
Email:
j.van.der.wolk@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Expertise:
(Arbeids)participatie | Uitkeringsgerechtigden | Re-integratie | Sociale zekerheid | Schuldpreventie | Methodisch werken I Omgekeerde toets
Afwezig:
Woensdag

Website:
Ga naar HvA Research Database

Joyce van der Wolk is docent en onderzoeker aan de faculteit Maatschappij en Recht aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkt als docent bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en als onderzoeker bij het lectoraat Legal Management. Zij combineert dus onderwijstaken met het doen van onderzoek. Zo kan zij een mooie verbinding leggen tussen werkveld, (aankomend) professionals en onderzoek. Bijvoorbeeld om maatwerk in het sociaal domein te stimuleren. Dat vraagt om vakmanschap en is niet eenvoudig. Door onderzoek en training probeert zij daar aan bij te dragen.

Joyce is opgeleid als Algemeen Sociaal Wetenschapper aan de Universiteit Utrecht, specialisatie Arbeidsvraagstukken en sociaal-economisch beleid. Eerder werkte als docent-onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies aan de HvA. Ze werkte onder meer mee aan het RAAK-project Sturen op motivatie en monitorde meerdere innovatiepilots voor de gemeente Amsterdam op het gebied van schulden. Zij was tot 2010 o.a. werkzaam bij TNO als onderzoeker/projectleider en trainer en heeft veel ervaring in het leiden en uitvoeren van onderzoeks- en adviesprojecten op het gebied van arbeidsmarkt, re-integratie, sociale zekerheid en schulden.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database