Y. Westplat (Yuri)

Docent / onderzoeker
Telefoon:
0621157098
Email:
y.westplat@hva.nl
Werkadres:
Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4 1091 GM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2721,1000 CS Amsterdam
Kamernummer:
06B27
Ga naar HvA Research Database

Onderzoek

Yuri Westplat is ontwerper en docent-onderzoeker op de Hogeschool van Amsterdam. Hij is expert in creatieve onderzoeksmethodes zoals Research Through Design, en is gespecialiseerd in Mens-AI Interactie.

Yuri geeft leiding aan de Werkplaats Responsible IT. Vanuit deze experimenteeromgeving organiseert hij allerlei samenwerkingen tussen de onderzoekers van het lectoraat en HvA-opleidingen, de creatieve industrie en de overheid.

Onderwijs

Yuri is een ervaren docent en innovator. Hij initieert, ontwikkelt en coördineert nieuwe transdisciplinaire lesprogramma’s zoals de minor Desinformatie en Misinformatie en de minor AI voor creatieve denkers en ontwerpers. Yuri geeft les bij de opleiding Communication en Multimedia Design en coordineert daar AI-gerelateerde vakken als Human-Agent Interaction en Blok Interactie.

Professional

Yuri heeft ruim 25 jaar ervaring als digitaal product-ontwerper en ondernemer. Zijn specialisme is het ontwerp van slimme, data-driven digitale producten voor de bouw, de logistiek en de chemische industrie. Hij is co-founder van twee technologie-startups, en heeft veel ervaring als leidinggevende van intra-disciplinaire teams van technische en creatieve professionals.

Opleiding

Yuri heeft een BA Publishing & Bookselling van de HvA en een MA Design van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database