dr. I.A.M. Wakkee (Ingrid)

Wetenschappelijk directeur CET/Lector Entrepreneurship
Telefoon:
0621155094
Email:
i.a.m.wakkee@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
00A20
Social media:
Ga naar HvA Research Database
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ingrid Wakkee is lector van het HvA-brede lectoraat Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam én wetenschappelijk directeur van het Centre for Economic Transformation (CET). In haar rol als lector bij het lectoraat Ondernemerschap is zij verantwoordelijk voor het praktijkgerichte onderzoeksprogramma en actief betrokken bij meerdere Centres of Expertise, waaronder Urban Governance and Social Innovation.

In haar onderzoek concentreert Wakkee zich op onderwerpen die verband houden met ondernemerschapsonderwijs, ondernemingsfalen en herstel, impactgedreven ondernemerschap, duurzame en collaboratieve bedrijfsmodellen en interacties tussen universiteiten en de industrie. Het meeste van haar onderzoek gaat uit van een sociaal kapitaal of een sociaal netwerkperspectief.

Haar werk is gepubliceerd in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften zoals Technological Forecasting en Social Change en Technovation, evenals in editted volumes over de onderwerpen ondernemerschap en innovatie. Wakkee is bovendien aangesteld als gasthoogleraar aan de Thapar School of Management in Punjab, India en als associate research fellow aan de Fachhoch Schule in Münster, Duitsland. Ze is betrokken bij meerdere Europese onderzoeks- en onderwijsconsortia en treedt vaak op als commissielid van onderwijsraad voor ondernemerschap, zoals voor het EIT (E.U.) en NVAO (NL).

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database