dr. I.A.M. Wakkee (Ingrid)

Wetenschappelijk directeur CET/Lector Entrepreneurship
Telefoon:
0621155094
Email:
i.a.m.wakkee@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 814,1000 AV Amsterdam
Kamernummer:
00A20
Social media:
Ga naar HvA Research Database
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ingrid Wakkee is lector van het HvA-brede lectoraat Entrepreneurship aan de Hogeschool van Amsterdam en wetenschappelijk directeur van het Centre for Economic Transformation (CET). In haar rol als lector bij het lectoraat Entrepreneurship is zij verantwoordelijk voor het praktijkgerichte onderzoeksprogramma over ondernemerschap, waarin thema’s als duurzaam, divers en digitaal ondernemerschap gekoppeld worden aan vraagstukken over ondernemerschapsonderwijs en nieuwe bedrijfsmodellen.

Wakkee ziet ondernemerschap vooral als een sociaal ingebed proces waarbij meervoudige waardecreatie door vernieuwing centraal staat. Dit kan in de context van nieuwe bedrijvigheid maar dat hoeft niet: ondernemerschap in grote mate plaats in de context van het bestaande MKB maar is tevens een manier van denken en handelen. Veel van haar onderzoek gaat dan ook over de ontwikkeling van ondernemende vaardigheden en een ondernemende mindset, juist ook voor medewerkers binnen organisaties.

Haar werk is gepubliceerd in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften zoals Technological Forecasting en Social Change en Technovation, evenals in editted volumes over de onderwerpen ondernemerschap en innovatie. Wakkee is bovendien visiting professor aan de Thapar School of Management in Punjab, India en associate research fellow aan de Fachhoch Schule in Münster, Duitsland. Wakkee heeft een groot (inter) nationaal netwerk en is betrokken bij meerdere Nederlandse en Europese onderzoeks- en onderwijsconsortia en treedt vaak op als commissielid van onderwijsraad voor ondernemerschap, zoals voor het EIT (E.U.) en NVAO (NL). Wakkee is bovendien als bestuurslid verbonden aan het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap en de Dutch Academy for Researchers in Entrepreneurship.

Thema's

Vrouwelijk Ondernemerschap

Ondernemerschapsonderwijs

Falen & Herstel

(Samenwerkende) Bedrijfsmodellen

Sociaal Ondernemerschap

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database