L. Verheijke (Liza)

Community Manager Centre of Expertise Applied AI
Telefoon:
0621155207
Email:
l.verheijke@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 35,1000 AA Amsterdam
Kamernummer:
04A11
Social media:
Ga naar HvA Research Database

Liza Verheijke is Community Manager bij het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam.

Verheijke is een enthousiaste verbinder met een diverse achtergrond in community management, events, communicatie, Spaanse taal en cultuur, en journalistiek. Naast haar baan bij de HvA is ze in te huren als dagvoorzitter en gespreksleider voor diverse events en podia.

Onderzoek

De ontwikkelingen binnen Artificiële Intelligentie en Data Science gaan hard en beïnvloeden alle sectoren en beroepen - in meer of mindere mate - waarvoor de Hogeschool van Amsterdam opleidt. Het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence is een ecosysteem dat deze technologieën naar betekenisvolle toepassingen brengt. Vanuit de wetenschap naar de praktijk, oftewel Applied AI. In zeven praktijkgerichte labs zijn bedrijven, organisaties, non-profitinstellingen en onderwijs verbonden.

AI is niet meer weg te denken. Het Centre of Expertise Applied AI heeft een belangrijke meerwaarde, omdat het mensen stimuleert om verantwoord met deze technologie om te gaan. Daar zit ook haar motivatie. Het Centre of Expertise kan - met de kennis die het in huis heeft - trends/ontwikkelingen duiden, bijvoorbeeld in kennissessies, workshops en presentaties. Als Community Manager bouwt Verheijke aan een interne en externe community. Binnen de hogeschool verbindt ze studenten, docenten en stafmedewerkers aan elkaar rond het thema Applied AI. Buiten de hogeschool werkt ze aan een stevige positie en identiteit van het Centre of Expertise binnen een divers partnernetwerk, bestaande uit o.a.: Amsterdam AI, Nederlandse AI Coalitie en SURF. Dat doet ze onder meer door mee te denken op strategisch niveau en events te organiseren en presenteren.

Verheijke is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Daarna volgde zij de bachelor Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd in 2014) en rondde ze in 2016 de master Taalwetenschappen af aan diezelfde universiteit. Hierna werkte Verheijke als journalist bij persbureau ANP, waarna ze terugkeerde naar de HvA om daar verschillende functies te bekleden (redacteur, communicatieadviseur en community manager).

Ervaring en expertise

Community building, presenteren, eventmanagement, strategische communicatie, netwerken

Samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van

  • Bouwen aan een bloeiend intern en extern netwerk van samenwerkende partners (rond het thema Applied AI)
  • Werken aan een stevige positie en identiteit (van het Centre of Expertise Applied AI)
  • Evenementen presenteren, organiseren en communiceren

Meer weten? Neem gerust contact op via l.verheijke@hva.nl.

Ga naar HvA Research Database