Hogeschool van Amsterdam

dhr.  N.R. van Ulzen (Niek) PhD

Datasteward
Telefoon:
0621155712
Email:
n.r.van.ulzen@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
B1.26
Ga naar HvA Research Database

Niek van Ulzen is datasteward bij de faculteit Bewegen, Sport en Voeding en bij de faculteit Gezondheid. Niek ondersteunt onderzoekers bij en adviseert hen over het verantwoord verzamelen, opslaan, beheren, archiveren en openstellen van onderzoeksdata. Daarnaast ondersteunt hij het doorontwikkelen van het datamanagementbeleid binnen de HvA.

Niek is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten, de data steward community en de programmaraad RDM van de HvA, de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor onderzoek, en het toegankelijk (FAIR) maken van sportdata via het Sport Data Center consortium.

In 2010 promoveerde Niek aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar bewegingscoördinatie tussen mensen en de invloed van emotie op de visuele waarneming. Daarna werkte hij tweeënhalf jaar als postdoctoraal onderzoeker in Italië op het gebied van spiegelneuronen, werkte hij twee jaar als ICT-consultant in Nederland voor het Oracle-bedrijf Transfer Solutions, en was hij twee jaar programmamanager Sportonderzoek bij de HvA.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database