Hogeschool van Amsterdam

dhr.  mr. dr. I. Timmer (Ivar)

Hoofddocent Legal Management en onderzoekscoördinator Legal Tech Lab
Telefoon:
0621156094
Email:
i.timmer@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
6A08
Expertise:
Legal tech | juridisch risicomanagement | legal service design | legal process management
Ga naar HvA Research Database

Ivar Timmer is senior-onderzoeker bij het lectoraat Legal Management, hoofddocent bij de master Legal Management en inhoudelijk onderzoekscoördinator van het Legal Tech Lab. Zijn aandachtsgebieden zijn juridisch risicomanagement en het (her)ontwerpen van juridische diensten en processen (legal service design), met bijzondere aandacht voor technologie (legal tech). Hij is aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op de rol van juridische afdelingen bij het risicomanagement van organisaties.

Hij was initiatiefnemer van de Legal Tech Alliantie: de samenwerking tussen 12 opleidingen HBO-Rechten op het gebied van legal tech en ontving een Comenius-subsidie voor het innoveren van onderwijs in legal tech. In de master Legal management verzorgt hij de onderdelen Legal service design en Legal management onderzoek. Hij publiceert en spreekt regelmatig op het gebied van legal (risk) management, legal service design en legal tech. Hij verzorgde lezingen en trainingen aan een groot aantal juridische teams en professionals van, onder andere, ING, Eiffel, General Counsel Network Netherlands, gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht, gemeente Tilburg, gemeente Nieuwegein, Freshfields Advocaten, de Orde van Vlaamse balies, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Vereniging Juridische Kwaliteitszorg, provincie Gelderland, netwerk Legal Valley.

Als auteur verzorgde hij voor Boom Juridische Uitgevers verschillende uitgaven op het gebied van databeheer, legal tech en legal management, alsmede verschillende uitgaven voor het juridisch onderwijs op het gebied van het privaatrecht en zijn proefschrift over juridisch risicomanagement.

Ivar Timmer is onafhankelijk en onbezoldigd lid van de adviesraad en het general counsel innovatieplatform van Van Benthem & Keulen Advocaten en notariaat, alsmede van de ARAG Legal tech studio.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database