Dr. A.W. Switzer (Andrew)

Onderzoeker | Docent Onderzoeksvaardigheden
Telefoon:
0611462894
Email:
a.w.switzer@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
11A02
Social media:
Website:
Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Ga naar HvA Research Database

Andrew Switzer werkt sinds 2016 als senior docent en onderzoeker bij de professionele Masteropleiding Urban Management en het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke vraagstukken. In 2019 is hij gepromoveerd op een proefschrift over het toepassen van inzichten van transitiestudies om het proces rond de afstemming van ruimtelijke ontwikkeling en het verkeer- en vervoersysteem te versnellen.

Bij de Master Urban Management is Andrew verantwoordelijk voor de onderzoeksvaardighedenlijn en voor het afstuderen. Daar werkt hij onder andere aan het toepassen van actieonderzoek als een strategie waarmee studenten in hun projecten door onderzoek een bijdrage kunnen leveren aan complexe vraagstukken in de grote stad.

In zijn werk bij het lectoraat houdt Andrew zich vooral bezig met het ontwikkelen en onderzoeken van governance-strategieën die bijdragen aan de transitie naar een duurzame en klimaatbestendige stad. Zo werkte hij aan het ontwikkelen van governancemodellen voor blauw-groene daken in het project RESILIO (Resilience nEtwork of Smart Innovative cLImate-adaptive rOoftops). Nu is Andrew HvA-projectleider in het project Creating Actionable Futures (CrAFt). Het project gaat over hoe kunst en cultuur onderdeel uit kunnen maken van een transitie naar een klmaatneutrale en inclusieve stad.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database