Hogeschool van Amsterdam

dhr.  R.A. Schaap (Rick) Msc.

Onderzoeker
Telefoon:
0621155858
Email:
r.a.schaap@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
05.A27
Afwezig:
Vrijdag

Rick Schaap heeft in 2011 zijn bacheloropleiding Sociologie in Nijmegen aan de Radboud Universiteit behaald, waarna hij naar Amsterdam verhuisde om zijn masteropleiding Social Problems and Social Policy in Urban Areas aan de Universiteit van Amsterdam te volgen.

Na het afronden van zijn masteropleiding in 2012, heeft hij gewerkt als onderzoeker voor Stichting Impact, landelijk kennis & adviescentrum psychosociale zorg en veiligheid bij schokkende gebeurtenissen. Hij heeft daar onder andere onderzoek gedaan naar het Informatie en Verwijscentrum (IVC) dat is ingericht voor de nabestaanden van de MH17 ramp en de effectiviteit van behandeling van PTSS bij politieagenten. Daarnaast is hij als docent Social Work actief geweest bij Hogeschool Inholland.

Sinds half mei 2016 is hij werkzaam als junior onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. Eerst voor het lectoraat Youth Spot, waar hij onderzoek heeft gedaan naar methodieken binnen het jongerenwerk. Sinds mei 2017 werkt hij voor het lectoraat Armoede Interventies. Binnen dit lectoraat is hij betrokken bij het project ‘Van Schulden naar Kansen’.