E.M. Reijnierse (Esmee)

Programmamanager Mensen in Beweging
Email:
e.m.reijnierse@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Dr. Esmee Reijnierse werkt als programmamanager voor het thema Mensen in Beweging van het Centre of Expertise Urban Vitality. Binnen dit thema kijken onderzoekers naar gezonde voeding en bewegen voor kwetsbare groepen in combinatie met duurzame gedragsbeïnvloeding en creatieve technologie. Binnen Mensen in Beweging lopen er diverse projecten met als doel risicogroepen in Amsterdam in beweging te krijgen. Daarnaast is Esmee postdoc onderzoeker.

Esmee studeerde Voeding en Diëtetiek aan de HvA en haalde haar master Gezondheidswetenschappen (specialisatie Nutrition and Health) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2017 promoveerde zij bij het Amsterdam UMC locatie VUmc op het onderwerp Sarcopenie (spierarmoede) bij ouderen. Hierbij richtte zij zich op het diagnosticeren van sarcopenie, de relatie tussen diagnostische maten en uitkomstmaten, en het verkrijgen van inzicht in de kennis van sarcopenie onder zorgprofessionals.

Na haar promotie werkte Esmee 4 jaar lang als postdoc onderzoeker aan de Universiteit van Melbourne in Australië. Ze deed onderzoek naar verschillende gezondheidsdomeinen, waaronder sarcopenie en voeding bij geriatrische revalidatiepatiënten. In 2021 was zij postdoc onderzoeker bij het onderzoeksprogramma Ageing & Vitality van Amsterdam Movement Sciences waar ze de mobiliteit bij ouderen onderzocht.

Publicaties

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database