A.R. Rashidi (Rashid)

Telefoon:
0651881664
Email:
a.r.rashidi@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
C3.22
Ga naar HvA Research Database

Werkt aan..

Rashid Rashidi (1992) geeft sinds 2020 les aan de Hogeschool van Amsterdam in de afstudeerrichting Architectonische Techniek. Naast het verzorgen en ontwikkelen van onderwijs is Rashid betrokken bij de onderzoeksgroep Circulair Bouwen en houdt hij zich bezig met het onderzoek naar de circulaire waarde(n) van architectuur. Naast zijn baan als docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam vervult hij een educatieve rol aan de Technische Universiteit Delft, waar hij studenten in diverse ontwerpstudio’s begeleidt.

Motivatie

Rashid heeft zijn professionele carrière gevormd door dienstverbanden bij diverse vooraanstaande architectenbureaus. Hier was hij betrokken bij projecten voor zowel publieke gebouwen als woningbouw. Zijn intrinsieke fascinatie voor architectuur wordt gevoed door de principes van ontdekken, onderzoeken en kennisdeling, wat tevens zijn betrokkenheid in het academische veld verklaart.

Werkte eerder aan..

Rashid heeft architectuur gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Hij is een sociaal geëngageerd architect, die voortdurend streeft naar ruimtelijke benaderingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Rashid is architect-lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeenten Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.

In 2019 heeft hij StudioHA opgericht, een bureau dat opereert op het snijvlak van architectuur, kunst en theorie. StudioHA verbindt urgente maatschappelijke vraagstukken met ruimtelijke opgaven. Biodiversiteit, klimaatverandering, het woningtekort en de energietransitie roepen diepe reflecties op; het lijken bijna existentiële vraagstukken voor de mensen. Vanuit deze gevoelde onmacht probeert StudioHA door middel van projecten een ander perspectief te schetsen, waarbij angst plaatsmaakt voor verlangen naar verandering.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database