mw.  M. Pol (Margriet) PhD

Hogeschool hoofddocent | Senior onderzoeker
Email:
m.c.pol@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2120,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
B 122
Ga naar HvA Research Database

Margriet Pol is Hogeschool hoofddocent Onderzoek bij de opleiding Ergotherapie en senior onderzoeker bij het lectoraat Ergotherapie-Participatie en Omgeving. Ze geeft les binnen de minor Zorgtechnologie en het afstudeerprogramma van Ergotherapie. Daarnaast begeleidt ze studenten van de European Master of Science in Occupational Therapy bij hun afstudeerthesis.

Binnen het lectoraat Ergotherapie werkt Margriet aan een eigen onderzoekslijn Technologie en Participatie. Deze lijn richt zich op revalidatie en technologie. Hierbij ligt de focus op het ondersteunen en mogelijk maken van dagelijkse activiteiten in de eigen omgeving en deelname aan het maatschappelijk leven.

Eerder werkte Margriet als ergotherapeut bij verschillende zorgorganisaties. In 2015 voltooide ze haar master Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als specialisatie Sociale Gerontologie. In 2019 promoveerde ze met een onderzoek naar het toepassen van sensortechnologie in het dagelijks functioneren van zelfstandig wonende ouderen.

Naast de HvA werkt Margriet als senioronderzoeker bij UNO Amsterdam; het universitair netwerk ouderenzorg van het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Onderzoekers en zorgprofessionals verbinden wetenschappelijke kennis met de dagelijkse praktijk in de 24 aangesloten zorgorganisaties.

Margriet werkt als science practitioner bij Vivium naarderheem waar ze bijdraagt aan onderzoek en innovatie in de geriatrische revalidatie met een focus op het gebruik van ehealth. Daarnaast is Margriet betrokken bij onderzoek- en onderwijsprojecten binnen het living lab GRZplus.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database