E.L. Pouwer (Eva-Luca)

Docent-onderzoeker
Telefoon:
06 28 31 90 77
Email:
e.l.pouwer@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam

Eva-Luca Pouwer is docent-onderzoeker bij de Academie voor Lichamelijke opvoeding (ALO) en het lectoraat Bewegen In en Om de School (BIOS). Binnen de ALO geeft Eva-Luca danslessen en begeleidt zij studenten tijdens hun afstuderen. Bij het lectoraat is Eva-Luca als onderzoeker verbonden aan Onderzoekslijn 1 dat zich richtt op het ‘beter leren bewegen’. Zowel binnen de ALO als het lectoraat richt Eva-Luca zich op alle facetten van diversiteit en inclusie.

In het verleden werkte Eva-Luca voornamelijk binnen het culturele en sociaal-maatschappelijke domein als beleidsmaker, onderzoeker en (dans)docent. Haar voornaamste drijfveren: beweging, muziek en dans voor iedereen toegankelijk maken. Zo werkte ze met mensen met een verstandelijke beperking, kinderen in opvanglocaties, jongeren in Mexicaanse buitenwijken, ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen en leerlingen in het Amsterdamse (speciaal) basisonderwijs.

In 2015 rondde Eva-Luca de opleiding Docent Dans af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten met haar afstudeeronderzoek naar bewegend leren op eerste opvang scholen. Na haar bachelor volgde ze de master Arts & Society aan de Universiteit Utrecht waar zij zich verdiepte in experimentele etnografie en beleidsonderzoek.