mw.  dr. N. Piersma (Nanda)

Lector Responsible IT
Telefoon:
0622449921
Email:
n.piersma@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
, Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
06C29
Expertise:
Lector Responsible IT / Lector Urban Analytics / Wetenschappelijk directeur HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence
Ga naar HvA Research Database

Nanda Piersma is lector Responsible IT. Ze is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI).

In 1993 behaalde Nanda haar PhD in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, waarna ze als Assistant Professor is gaan werken bij het Econometrics Institute van de Erasmus Universiteit. In 2002 is ze gestart bij de Hogeschool van Amsterdam als opleidingsmanager, waar ze vanaf 2014 als hoofddocent verantwoordelijk werd voor de specialisatie Data Science van de bachelor Toegepaste Wiskunde.

In 2017 werd zij benoemd tot lector Urban Analytics; dit lectoraat is in november 2020 overgegaan in het lectoraat Responsible IT.

Zij is sinds januari 2020 wetenschappelijk directeur van het HvA Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence. Daarnaast is Piersma betrokken bij verschillende landelijke netwerken rondom datawetenschap zoals het platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO) en de Nederlandse AI coalitie (NLAIC). Zij is in juni 2022 benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Nanda is een veelgevraagd spreker en verzorgt presentaties voor overheidsinstellingen en bedrijvennetwerken.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database