Hogeschool van Amsterdam

dhr.  R.G. Memelink (Robert)

docent-onderzoeker
Email:
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
B1.28

Robert Memelink is docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek en onderzoeker bij het lectoraat Gewichtsmanagement. Hij verzorgt onderwijs in onderzoeksvaardigheden, het meten van lichaamssamenstelling, en de interactie tussen voeding en bewegen. Tevens begeleidt hij vierdejaarsstudenten Voeding en Diëtetiek die hun afstudeeropdracht uitvoeren in het Amsterdam Nutritional Assessment Center (ANAC).
In 2017 ontving Robert een NWO-promotiebeurs voor leraren, voor zijn promotieonderzoek getiteld ‘Behoud van spiermassa bij ouderen met obesitas en diabetes type 2’.
Naast zijn werk voor de HvA is Robert als gastdocent verbonden aan de Faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen, waar hij in de master Human Movement Sciences een vak over sportvoeding verzorgt.

Robert is afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en heeft zich naast zijn werk omgeschoold tot bewegingswetenschapper (VU). Na werkzaamheden in het hoger beroepsonderwijs, heeft Robert 10 jaar bij Nutricia Research gewerkt, achtereenvolgens als onderzoeker sportvoeding en klinische voeding. De overstap naar de HvA maakte het voor hem mogelijk om zijn passie voor voeding en bewegen te combineren in een eigen onderzoeksproject bij het lectoraat en zijn passie voor het onderwijs voort te zetten met inmiddels 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven op zak.

“Mijn passie is de combinatie van voeding en bewegen voor gezondheid en prestatie.”