E. Melet (Ed)

Associate lector Circulair bouwen
Telefoon:
0620704143
Email:
e.melet@hva.nl
Werkadres:
Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 1209,1000 BE Amsterdam
Kamernummer:
B03.28
Ga naar HvA Research Database

Ed Melet is associate lector Circulair Bouwen bij de Hogeschool van Amsterdam.

Ed is in 2017 gepromoveerd aan de TU Delft met het onderzoek Activerende Gevels, over gedrag veranderde gebouwen. Sindsdien geeft hij leiding aan de onderzoeksgroep Circulair Bouwen, eerst als hoofddocent en inmiddels als associate lector. Melet en zijn onderzoeksgroep onderzoeken hoe gebouwen en de gebouwde omgeving meer circulair kunnen worden om zo hun milieu-impact te verkleinen.

Voordat Ed in 2002 bij de HvA kwam werken, was hij redacteur techniek/onderzoeker bij het vaktijdschrift de Architect. Hij publiceerde daarnaast in binnen- en buitenlandse vakbladen, zoals Bouwen met Staal, Cement, Business Innovation, Korean Architecture, Domus, Deutsche Bauzeitung, Dax, Renovatie & Restauratie en Detail in Architectuur. Hij is (co)auteur van onder meer:

  • Duurzame Architectuur (2000), NAi uitgevers, Centrale stelling in dit boek is dat er zowel in de architectuur als in de stedenbouw gestreefd zou moeten worden naar contrastrijke omgevingen.
  • Het architectonische Detail (2002), NAi uitgevers, bij echt interessante gebouwen moet het concept van het totale gebouw afleesbaar zijn in de details. Het boek is verschenen in het Nederlands, Engels en Duits (bij Birkhäuser).
  • Luchtgebonden Bouwen (2005), NAi Uitgevers, (samen met Eric Vreedenburgh), Verdichten van de stad, maar ook de stad contrastrijker maken, kan door het dak niet langer als beëindiging van een gebouw te zien maar als een maaiveld waarop in principe alles zou kunnen gebeuren.
  • Steden vol Ruimte (2008), 010 Uitgevers, (eind) redacteur voor Rudy Uytenhaak. In dit boek houdt Uytenhaak een pleidooi voor verdichting om zo – paradoxaal – ook ruimte in de steden te kunnen creëren.
  • Bovenstad (2009), Sdu (samen met Jan Brouwer), Verslag van 5 proeftuinen. Daarnaast artikelen over de sociale, economische, architectonische en technische randvoorwaarden van bouwen op het dak.
Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database