Hogeschool van Amsterdam

dhr.  E. de Leede (Eric) MSc

Directeur bedrijfsvoering

Eric de Leede is directeur bedrijfsvoering bij de faculteit Gezondheid sinds augustus 2013 en bij de faculteit Bewegen, Sport en Voeding vanaf mei 2017. In deze functie is Eric verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering: Financiën, Human Resource, IT, Communicatie, Onderwijs & Onderzoek beleid en onderwijslogistiek.

Binnen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is Eric de Leede - namens de directeuren bedrijfsvoering - portefeuillehouder financiën, huisvesting en onderzoek. Met betrekking tot onderzoek is de HvA, en in het bijzonder de faculteiten Gezondheid en Bewegen, Sport en Voeding, de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daar hoort een professionele onderzoeksinfrastructuur bij. Eric zit in het team (vertegenwoordigers uit de verschillende faculteiten, diensten en bestuurstaf) dat zich bezighoudt met het verder verbeteren daarvan.

Eric is in 1996 afgestudeerd aan de VU, bedrijfseconomie. Hij heeft enige tijd in de autobranche gewerkt en heeft daarna 15 jaar bij de VU en het AUMC, locatie VUmc gewerkt. Binnen de VU heeft Eric zich beziggehouden met financiën - controller, hoofd P&C en adjunct-directeur financiën. Bij het AUMC in de brede bedrijfsvoering als coördinator bedrijfsvoering divisie VI en hoofd bedrijfsvoering bij het instituut voor Onderwijs en Opleiden.