mw.  B.N. Langelaan (Berber) MSc

Promovendus, docent-onderzoeker, cluster Masters
Telefoon:
0621155441
Email:
b.n.langelaan@hva.nl
Werkadres:
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam
Postadres:
Postbus 36180,1020 MD Amsterdam
Kamernummer:
KSH 8
Ga naar HvA Research Database

Quote gerelateerd aan onderwijs

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" – Pippi Langkous

Wie ben je en welke rol heb je binnen de opleiding?

Met meerdere rollen binnen de opleiding is Berber Langelaan, MSc, erg betrokken bij de Master Pedagogiek. Als coördinator van de opleiding leidt zij het onderwijs in goede banen door bij te dragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Daarnaast is zij docent van onder andere de modules ‘Leren en Innoveren’, ‘Organisatiekunde’ en de keuzemodule ‘Professionalisering’. Studenten kunnen in de afstudeerfase rekenen op goede begeleiding met Berber als hun afstudeerbegeleider.

Je werkervaring

Berber heeft haar roots in het onderwijs liggen, tot 2009 was zij docent en teamleider bij de sectie tweetalig onderwijs van de Schoter Scholengemeenschap. In 2009 is zij op de HvA gaan werken. Eerst als docent bij de bachelor Pedagogiek en sinds 2011 als coördinator en docent bij de master pedagogiek. In haar vrije uren, maakt Berber sinds 2016 onderdeel uit van de medezeggenschapsraad op basisschool de Bienkorf.

Momenteel werkt zij aan een voorstel voor een onderzoeksproject naar het versterken van startende leraren in de grootstedelijke context.

Wat breng jij de opleiding en de studenten?

Berber zet een benaderbaar docententeam met de focus op kwaliteit neer. Berber zorgt voor korte communicatielijnen, de contacten zijn gelijkwaardig en prettig en het onderwijs is van hoge kwaliteit. Dit laatste is zichtbaar geworden in de over all beoordeling ‘goed’ bij de laatste accreditatie in december 2017. De opleiding kreeg hierbij extra lof voor de fijne studenten en enthousiaste alumni en de actieve community die zijn vormen. Ook in het onderwijs zelf draagt Berber graag bij aan die kwaliteit door met veel plezier onderwijs te verzorgen binnen thema’s als professionalisering, organisatiekundige vraagstukken en alles rondom praktijkonderzoek. Als het even kan op een activerende wijze.

Genoten opleidingen

Berber heeft haar Bachelor of Education voor zowel de opleiding leraar Geschiedenis als leraar Aardrijkskunde behaald. Hierna heeft zij met succes de master Onderwijskunde afgerond, in 2014 aangevuld met de opleiding middenmanagement op de NSO

Lid van…

Berber zet zich actief in bij instanties die bijdragen aan het verbeteren en ondersteunen van personen die werken aan zowel de professionalisering als opleiding van leraren. Dit betreft onder andere het Landelijk Overleg Masters Pedagogiek en het Internationaal Overleg Masters Pedagogiek. Daarnaast is Berber aangesloten bij de VELON: Vereniging Lerarenopleiders Nederland en de EAPRIL: European Association for Practitioner Research on Improving Learning.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database