H. Kruizenga (Hinke)

Onderzoeker
Email:
h.kruizenga@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Hinke Kruizenga is postdoc onderzoeker bij het lectoraat Voeding en Beweging en bij het SPRONG-project Mensen in Beweging. Ze is coördinator van het kennis- en expertisenetwerk Voeding & Beweging , een initiatief van de HvA, Amsterdam UMC en de onderzoeksschool Amsterdam Movement Sciences.

Hinke studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen en haalde haar master Nutrition and Health aan de Wageningen Universiteit en haar master Epidemiologie aan de VU. In 2006 promoveerde zij aan de VU op het onderwerp Vroege herkenning en behandeling van ondervoeding in het ziekenhuis. Vanuit de stuurgroep Ondervoeding implementeerde ze in de daarop volgende jaren vroege herkenning en behandeling van ondervoeding in alle sectoren van zorg. Van 2016-2021 werkte ze als hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek.

Hinke werkt 2 dagen per week voor de HvA en 3 dagen per week voor de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van Amsterdam UMC. Daar coördineert ze het onderwijs en onderzoek. Ze is auteur van het Zakboek Dietetiek en het Leerboek Voeding .

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database