M.L. Kapteijns (Maria) MSc.

Onderzoeker
Email:
m.l.kapteijns@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Afwezig:
Woensdag

Social media:
Website:
Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Ga naar HvA Research Database

Maria Kapteijns is onderzoeker bij het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken. Maria's interesse ligt in de relatie tussen overheid en burger. Hoe kan de onderlinge verhouding tussen burgers, politici, bestuurders en ambtenaren verbeterd worden? Vanuit haar studies filosofie en politicologie heeft ze zich beziggehouden met participatie, polarisatie en sociale ongelijkheden in de Nederlandse context.

Na een studie filosofie (bachelor, cum laude) deed ze in een studie politicologie (master, cum laude) onderzoek naar het verdwijnen van publieke voorzieningen in Nederlandse plattelandsgebieden. In dit onderzoek heeft ze bewoners gevraagd naar hun ervaringen van de ongelijkheid tussen stad en regio en in welke mate zij ervaren dat de overheid voor hun opkomt.

In het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken richt ze zich op sociale ongelijkheden en participatievraagstukken in de context van de stad. Maria is bij de HvA werkzaam op meerdere projecten, waaronder Wie woont of werkt er nog in de stedelijke regio over kansenongelijkheid op de woningmarkt, en Creating Actionable Futures (CrAFt) over de New European Bauhaus transformatie naar een duurzame, inclusieve en mooie stad.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database