M. van Hout (Marco)

Onderzoeker
Telefoon:
0645632879
Bij geen gehoor:
0621157694
Email:
m.van.hout@hva.nl
Werkadres:
Postadres:
Postbus 51,1000 AB Amsterdam
Kamernummer:
-
Ga naar HvA Research Database

Marco van Hout is onderzoekscoördinator bij MediaLAB Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam.

Van Hout is specialist in het begrijpen en toepassen van emotie- en belevingsgedreven ontwerp. Hierbij staat de emotionele impact van een product of dienst op de gebruiker centraal en dient dit als startpunt van het ontwerpproces.

Binnen MediaLAB Amsterdam zorgt Van Hout voor een duidelijke onderzoeks- en methodelijn binnen het ontwerpproces. Hij is verantwoordelijk voor het naar buiten uitdragen van projecten op conferenties, in publicaties en diverse wetenschappelijke podia. Binnen IPS richt hij zich op het ontwikkelen van een instrument en handboek om alle factoren in kaart te brengen die te maken hebben met het plaatsen van een (interactief) publiek scherm in de openbare ruimte. Zo kunnen ontwerpkeuzes gemaakt worden die een betekenisvolle toepassing hebben in een ruimte.

Van Hout is ondernemer en mede-oprichter van SusaGroup, een strategisch ontwerpbureau. Daarnaast geeft hij ook regelmatig (internationale) lezingen, workshops en gastcolleges op diverse universiteiten en designscholen. Sinds 2005 is hij verbonden aan en bestuurslid van de internationale Design & Emotion Society.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database