G.L.E. Dijkstra (Gaby)

Docent-onderzoeker
Email:
g.l.e.dijkstra@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Expertise:
Sportleiderschap, Ontwikkeling, Diversiteit en Inclusiviteit
Social media:

Gaby Dijkstra werkt voor Sportkunde – leerroute SM&O en Sport Studies – track ISMB als docent, afstudeerbegeleider, onderzoeker en voorzitter van de examencommissie. Daarnaast doet ze onderzoek naar Gender Equality voor de Rotterdam School of Management en is zij freelance leiderschapscoach in outdoor expedities. Ook werkt ze als vrijwilliger bij Young In Prison als mentor van een jongere in een Nederlandse gevangenis.

Als sportleiderschap- en ontwikkelingsprofessional heeft Gaby nationale en internationale werkervaring, met een focus op gendergelijkwaardigheid en zelfredzaamheid. Binnen het hoger onderwijs richt zij zich op het inzetten van sport in het sociaal-maatschappelijke domein. Daarbij behandelt ze alle facetten van diversiteit en inclusie.

Gaby studeerde Sportmanagement aan de Hanze Hogeschool met een stage en afstudeerproject aan The Ohio State University in de VS. In 2015 studeerde ze af aan Webster University met een MA in Management & Leadership. Haar afstudeerscriptie richtte zich op vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse studentensport; een primeur in Nederland.

Tussen 2015 en 2018 werkte Gaby als bestuurslid bij de European Association for Sports Management (EASM). Ze bereisde alle zeven continenten met als letterlijk hoogtepunt een alpiene beklimming van 6.189 meter in de Himalaya. Hogere bergen zijn in aantocht...