M.N. Breedijk (Martin)

Docent-onderzoeker
Martin Breedijk HvA Sportkunde Sport Studies
Telefoon:
0630237962
Email:
m.breedijk@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
A2.82
Expertise:
Topsport- en talentcoaching, sportbestuur, trainingsleer, aangepast sporten
Social media:
Ga naar HvA Research Database

Martin Breedijk werkt bij de HvA als opleidingscoördinator, docent en studiecoach voor de Associate degree Sport, uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach. Als opleidingscoördinator houdt hij zich met alle organisatorische zaken rondom de opleiding bezig, waaronder het contact met het werkveld. Als docent heeft hij sportbeleid en trainingsleer als expertisegebieden.

Bij de bacheloropleidingen Sportkunde – leerroute SM&O en Sport Studies – track ISMB is hij 1 dag in de week afstudeerbegeleider. Martin gaf de afgelopen jaren bij Sportkunde - leerroute en Sport Studies - track ISMB vakken zoals (Kwalitatief) Onderzoek, Trainingsleer, Duursport Praktijk en Coaching.

Na het vwo studeerde Martin in 1990 af bij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam. Daarna voltooide hij de master Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrij Universiteit (VU) in Amsterdam. Tegelijkertijd brak Martin in 1992 door als triatleet met een vijfde plaats als debutant op het Nederlands kampioenschap hele triathlon, waarmee hij een semiprofessioneel contract verdiende.

Hoogtepunten van Martins carrière: een tweede plaats op het NK in 1996 en deelname als professional in het triathlon mekka Hawaii in 1998. Na functies bij diverse organisatie startte Martin in 2000 als docent Duursport bij Sportkunde - leerroute SM&O.

Van 2011 tot 2020 was Martin vicevoorzitter van de Nederlandse Triathlon Bond. Sinds 2016 is hij lid van de executive board van Europe Triathlon en sinds 2021 als vicepresident. Ook werd hij in 2020 lid van de Paratriathlon committee van World Triathlon. Naast deze werkzaamheden is Martin nog steeds actief als triatleet. Kortom, triathlon is zijn werk, hobby en vrijwilligerswerk.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database