Hogeschool van Amsterdam

dhr.  M.N. Breedijk (Martin)

Docent / Onderzoeker / Projectleider SEDY project

Martin Breedijk is actief als onderzoeker bij het lectoraat Kracht van Sport. Voor het project SEDY (Sport Empowers Disabled Youth) was hij actief als onderzoeker en projectleider. SEDY is een Europees project waarbij onderzocht werd wat de beste manier is om vraag en aanbod van sport voor kinderen met een beperking op elkaar af te stemmen. Het doel is om de sportparticipatie en daarmee de sociale integratie van deze doelgroep te verhogen. Vorig jaar heeft hij samen met een studente onderzoek gedaan naar de (on)mogelijkheden van studenten met een functiebeperking binnen sportopleidingen.

Daarnaast is hij docent bij de opleiding Sportkunde en vanuit de HvA coördinator van de TopCoach5 opleiding.

Martin is bestuurslid en internationaal vertegenwoordiger van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Hij is bovendien lid van de executive board van de Europese Triathlon Unie. Ook is hij nog actief als triatleet en maakt hij schema’s voor een aantal atleten.

Martin is afgestudeerd docent Lichamelijke Opvoeding en heeft een master in de Sociaal-Culturele Wetenschappen, afstudeerrichting Cultuur, Organisatie en Management.