C.C. Arkenbout (Chloë)

Researcher & Editor
profileimage female
Telefoon:
0642825048
Email:
c.c.arkenbout@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 35,1000 AA Amsterdam
Kamernummer:
04A07
Ga naar HvA Research Database

Chloë Arkenbout werkt sinds oktober 2020 als Onderzoeker & Editor bij The Institute of Network Cultures, een lectoraat verbonden aan Faculteit Digital Media & Creative Industries, dat onderzoek doet naar digitale cultuur. Tijdens de productiefase leidt ze het onderzoeksteam en coördineert ze de publicaties en evenementen. Zelf doet ze onderzoek naar media ethiek, morele verantwoordelijkheid, (digitaal) activisme, call out culture, de macht van taal en memes. Ze ia ook verantwoordelijk voor het diversiteit- en inclusiebeleid van INC en beheert ze de financiën van het lectoraat.

Daarnaast werkt Chloë als docent bij de Communication & Multimedia Design opleiding, waar ze afstudeerders begeleidt en les geeft bij de Speculative Design minor. Ook is ze lis van de Ethische Commissie Onderzoek, waar ze als ethicus samen met de andere leden onderzoekers adviseert over ethisch verantwoorde werkwijzen.

Door middel van media-kritisch onderzoek en als docent hoopt ze bij te dragen aan een rechtvaardige maatschappij waar iedereen, ongeacht diens gender, seksuele geaardheid & voorkeur, huidskleur, afkomst, religie, leeftijd en fysieke & mentale gezondheid, gelijkwaardig wordt behandeld.

Chloë heeft een achtergrond in mediastudies en filosofie en werkte voor haar aanstelling bij de HvA als zelfstandig Journalist, Copywriter en Communicatiespecialist. Ze werkte voornamelijk voor opdrachtgevers in de culturele en sociale sector, zoals Amsterdam Art Weekend, 113 Zelfmoordpreventie, Amsterdam Dance Event, COC Nederland, Museumnacht Amsterdam, Solidaridad, Amsterdam Light Festival, TEDxAmsterdamWomen en verschillende stedelijke ontwikkelaars en creatieve ondernemers.

Ervaring en expertise: mediakritiek/onderzoek, communicatie, writing & editing, coaching.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database